Skills #1 Tinkering

Op 16 november 2015 duiken we met Pakhuis de Zwijger in de Skills for the Next Economy. Skills is een vijfdelige reeks over de ‘nieuwe economie’ en de bijbehorende vaardigheden. Samen met verschillende pioniers onderzoekt Studio Wolfpack de vijf skills voor de toekomst. Deze keer op het programma: Tinkering.

Tinkering betekent letterlijk prutsen. Innoveren, een product ontwikkelen, een vak leren – simpelweg door er allemaal maar gewoon mee te beginnen. Geen masterplan, geen handboek. Trap niet in de goed getrainde pitches en de gladgestreken glossies: het begint met aankloten. Tinkering zijn we verleerd door alles strak te plannen – op het werk, op school, zelfs thuis. Maar tinkering komt terug omdat we het nodig hebben.
We gaan deze vaardigheid uit verschillende hoeken verkennen – en samen met de sprekers en de zaal op zoek naar de basisprincipes.

Op het programma:

  • ‘MacGyver Scientist’ Rolf Hut schrijft onder andere voor de Volkskrant over zijn eigen tinker-vindingen, zoals zijn speciaalbier-koelbox met drie compartimenten.
  • Douwe Hoekstra is voorman bij Atelier van Lieshout, de studio rondom Joep van Lieshout die experimenteert met kunst, design en architectuur.
  • Pim Stevens is programmamanager Smart Cities bij KPN. KPN zoekt doelbewust de samenwerking met beroeps-tinkeraars, zoals via de Internet of Things Academy.
  • Marleen Stikker is directeur van Waag Society, waar al sinds 1994 wordt gewerkt aan openheid, data, new tech en jawel, tinkering.

Voor het programma en aanmelden, klik hier.